29 apr. 2012

Kate and Leopold (2001)

About:
Kate and her actor brother live in N.Y. in the 21st Century. Her ex-boyfriend, Stuart, lives above her apartment. Stuart finds a space near the Brooklyn Bridge where there is a gap in time. He goes back to the 19th Century and takes pictures of the place. Leopold -- a man living in the 1870s -- is puzzled by Stuart's tiny camera...
Source: www.imdb.com

Despre:
Kate McKay (Meg Ryan) întruchipează femeia modernă a secolului al XXI-lea, care-şi doreşte să aibă succes în lumea corporatistă.
Stuart (Liev Schreiber), fost iubit al lui Kate, descoperă o poartă a timpului prin care îl aduce în noul mileniu pe stră-străbunicul lui, Leopold (Hugh Jackman), care trăia în anul 1867.
Datorită acestei întâmplări neobişnuite, Kate şi Leopold se întâlnesc şi, deşi vin din lumi diferite, descoperă unul în celălalt sufletul pereche.
În 2002, filmul “Kate şi Leopold” a fost nominalizat la premiile Oscar a categoria “Cel mai bun cântec” cu piesa “Until”, interpretată de Sting, care a obţinut Globul de Aur la aceeaşi categorie. Pentru prestaţia sa din acest film, actorul Hugh Jackman a fost nominalizat la Globurile de Aur, la categoria “Cel mai bun actor”.
Sursa: http://www.cinemagia.ro/filme/kate-leopold-kate-si-leopold-2744/

Subtitrat in romana: